Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, October 22, 2006

Fudbal: Veceras u 7:00 Pocinje Nova Sezona za Bosnae



Godisnjica FK Bosnae
Pocetkom ove sezone napunit ce se i tacno godinu dana od kako je Bosnae pocela da se takmici u ligi WestHoustonIndoor. Na samom pocetku ekipa je bila sacinjena od Emira Trepica, Nihada Pozegije, Denisa Pejdaha, Mirse Pintola, Mirse Bicakcica, Islama Turke... Ova starija generacija ekipe je pravila dar mar mladicima u WestHouston koji nisu mogli ni slutiti da igraci koji i sa po 10-15 godina mogu da ih tehnicki i fizicki nadjacaju na terenu. Druge se ekipe ubrzo pojacaju te dolazi do potrebe i podmladjivanja ekipe Bosnae. Prvi u ekipu dolazi Adis Ismic koji za sobom dovodi seriju mladih igraca. Prvo su se ekipi s njim pridruzili Ado Kavazovic i Bojan Vukovic, a nakon nekoliko kola za derbi protiv Barce dolazi i Agnes Covic. Za sezonu poslije te u pomomoc pristizu i Vedad Hadzajlic, Eldin Sijercic i Nedzad Hadzajlic, a neposredno pred drugu utakmicu protiv Behara dolazi i Emir Sijercic. Nakon odlaska Bojana Vukovica, Emira i Eldina Sijercica bilo je neophodno jedno pojacanje na sredini terena, te u pomoc je dosao i Nedzad Dzozlic. To bi bila ta ekipa koja je godinu dana iznijela teret 4 sampionske titule ako se nevaram u ovom trenutku.

Nova Sezona
Ove sezone doslo je do jos jedne promjene u sistemu lige. Naime nedjeljna liga koje je imala dvije divizije sad je podjeljena u 3 divizije tako da bi ona najbolja u kojoj igra Bosnae bila kvalitetnija. To je definitivno pozitivna stvar, ali se u toj diviziji prijavile samo 4 ekipe. Pored Bosnae ove sezone ce tu jos da budu kvalitetna ekipa Real Houstone, zatim En Fuego koji nije ostavio bas najbolji dojam prosle sezone, te Knust SBO - nova ekipa za koju se je nadat da imaju kvaliteta za natjecanje u najjacoj Nedjeljnoj Diviziji.

Bosnae - En Fuego
Veceras u 7:00 Bosnae igra prvu utakmicu u sezoni protiv ekipe En Fuego. Iako je Bosnae nanijela tezak poraz ovoj ekipi prosle sezone, navikli smo da se slabije ekipe pojacavaju iskljucivo za susret protiv Bosnae. Tako da u ovu utakmicu treba uci s velikim oprezom i ubiljeziti "zagarantovane" bodove.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home