Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, August 29, 2006

BOSNAE - SUD AMERICANO 5:4

Kao sto smo najavili i ocekivali vidjeli smo odlicnu utakmicu koja je sa pravom ponijela epitet derbija lige.
BOSNAE je bila bolji tim tokom cijele utakmice, igrali smo disciplinovano u odbrani i cekali priliku za kontranapad, stvorili ali i promasili dosta sansi.
Ekipa Sud Americano se pokazala kao odlicna ekipa, mladost i brzina su im najjace oruzje uz odlicnog golmana koji je odbranio nekoliko cistih golova.
Rezultat ne bi trebao da zavara, bili smo dosta bolji i samo zahvaljujuci golmanu nismo pobijedili sa vise golova razlike.
Polovina prvog poluvremena je protekla bez golova, protivnik je prvi poveo nakon sto se lopta odbila od jednog naseg odbrambenog igraca i prevarila naseg golmana.
Nedugo nakon toga Vedo i Safet u dva poteza matiraju odbranu, udarac Vede zaustavlja stativa, odbija se polje, Safet prati akciju i postize efektan gol.
Drugi gol je majstorija Adisa, zakucao je u same raslje, protivnicki igraci su cak mislili da nije ni bio gol jer se lopta odmah vratila na teren.
U drugom dijelu Vedo postize dva gola, jedan sa strane lijevom nogom u gornji desni ugao, golman je mogao samo pogledom da isprati loptu. Nakon toga Agnes i Vedo u tri poteza dolaze do gola, akciju zavrsava Agnes preciznim udarcem po zemlji.
Treba napomenuti da je nasa odbrana odigrala vrlo ozbiljno i discplinovano, Mirso i Juso su zatvarali sve prilaze i presjekli dosta napada tako da Islam i nije imao puno posla. Ono malo sansi je odbranio rutinski a po ko zna koji put je sprijecio protivnika da postigne gol iz penala.
Atmosfera odlicna, nasi navijaci bucni i raspolozeni, utakmica fer i koretna i vise nego zasluzena pobjeda BOSNAE.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home