Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, May 14, 2007

Bosnae - Knust SBO 6:5. Bosnae Sampion!



Sinosnja utakmica se kao i sto se ocekivalo, pokazala kao pravi derbi i finale ove sezone. Bosnae se susrela sa veoma jakom ekipom Knuts SBO. Ova ekipa igra skupa vec dugo vremena i veoma su uigrani. Oni su dosli veoma motivisani i u kompletnom sastavu.
Sa druge strane Bosnae je bila u oslabljena neigranjem Nine, Mirse B. i Adisa.
Utakmica je bila veoma tvrda i napeta od samog pocetka. Puno fizickih duela i grubih startova sa protivnicke strane. Sudija je od pocetka veoma ocito stao na stranu protivnika sto je vec ionako tesku utakmicu napravilo jos tezom. Igralo se vrlo nervozno i dosta norganizovano. Knuts dolazi u vodstvo pogodkom iz slobodnog udarca kroz nas vrlo slabo postavljeni zivi zid. Izjednacenje je doslo veoma brzo preko Agneasa koji je ostrim i preciznim udarcem poravnao rezultat. Knuts je ponovo poveo poslije nespretnosti nase odbrane ali je Ado uspio udarcem glavom da izjednaci u zadnjoj minuti utakmice poslije odlicno ubacene lopte od strane Agnesa. Islam je ponovo nastavio tradiciju odbrane penala i odbranio penal u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Bosnae dolazi u vodstvo iz penala koji je Vedo rutinski realizovao. Treba istaci da je odbrana Bosnae funkcionisala vrlo sigurno i da prakticki protivnik gotovo i nije imao pravih prilika. Ponovo smo proimili gol iz slobodnog udarca pored slabo postavljenog zivog zida. Bosnae igra sigurno i iz brzih kontri stvara nekoliko povoljnih prilika koje nazalost ostaju neiskoristene. Otprilike oko 8 minuta do kraja utakmice, Vedo isteze preponu i mora da izadje sa terena. Stvari nisu izgledalo nimalo vedro, sa samo 8 igraca i bez Vede sanse Bosnae nisu bile bas velike, pogotovo kad Knuts dolazi u vodstvo poslije jedne odbijene lopte. Bosna nastavlja sa pritiskom i oko dvije i pol minute do kraja poslije jedne odlicne akcije Mirse P, Ade i Safeta, Safet poravnava rezultat i titula je u nasim rukama. Iako povrijeden, Vedo se uspijeva vratiti u teren i iskoristava drugi penal u maniru velikog majstora onako smireno salje loptu iza ledja protivnickog golmana, koji je treba istaci branio odlicno, pogotovo u drugom poluvremenu kad je izvdio nekoliko cistih golova.
Bosnae je pokazala srce pravog sampiona kad je i pored manjka igraca i sa vema nepovoljnim sudjenjem i veoma neprijateljskoj atmosferi uspijela preokrenuti rezultat i osiguratio jos jednu sampionsku titulu. Tako se i dalje nastavlja sampionski hod Bosnae. Sada su sve misli okrenute ka Atlanti...
Hajmo, Bosno, Bosno, Bosno.....Hajmo Hercegovino...SAMPIONI.

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Moli te boga da vam se vedo oporavi inace djaba idete.

7:16 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Nije pitanje samo turnira ,mi idemo da se druzimo i na veliki koncert Halida,Harisa ,Hari.

7:34 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Nebojimo se mi za vedu... Vedo ce i na jednoj nozi da ih dere u Atlanti.

9:54 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Sto se neko sad za Vedu brine ,sta vam je pa on i da ne igra coek ima licencu trenera i on moze i tu funkciju bez problema da odradi , sto bi rekli ko macka, kako god ga bacis na noge pada i jos jednom hvala sto se tako brinete.

7:36 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Odrace vam kozu bez njega.

9:32 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Nebrini se ti za mene ja cu i na jednoj nozi da igram za Bosnu.

9:33 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Samo se vi tjesi te da ce on igrati bogami kako je jaukao kada se povrijedio tesko.

9:36 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Sto vi izdajnici uopste dolazite da gledate Vedu kako igra ,ustvari znam dolazite nebili sta naucili.
Neka ,Neka samo gledajte imate sta i gledati.

11:51 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Kao igrac BOSNE zao mi je sto nemogu ici u Atlantu,puno bi mi bilo lakse na terenu da mogu pomoci mojoj Bosni nego ovako stocu ostati u Hjustonu.Ali me tjesi jer znam koliko ti momci vrijede.Zelim mojoj ekipi BOSNE puno srece.
SRETNO BOSNO

7:02 PM

 
Anonymous Anonymous said...

y

9:43 PM

 
Anonymous Anonymous said...

E takvi kao ovaj iznad su i u ratu pomagali bosni.Zduse pa onda mojoj bosni puno srece.Nema tu ja nemog za bosnu kad igras moras i da ides sa njom.

9:45 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ovome gornjem za ovaj komentar.
Livado jedna suti ti.

6:06 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Naziv ovog foruma zaista vise nema smisla. Predlazem nov

BOSNJACI U HJUSTON

7:51 PM

 
Anonymous Anonymous said...

greska u Hjustonu

7:51 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Tipicna anti-bosanska kampanja da sve Bosansko kazu da je Bosnjacko.

8:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Kao npr.sta?

9:28 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Pa reci ti meni zasto je Bosnjacki?

11:13 AM

 
Anonymous Anonymous said...

zasto je sta bosnjacki?

9:08 PM

 

Post a Comment

<< Home