Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, April 23, 2007

FC Bosnae - Gachupines 11:2Jos jedno prijatno nedeljno vece uz FC “BOSNAE” i jos jedna sigurna pobjeda protiv ekipe Gachupines.
Ekipa Gacupines je bila solidan protivnik ,pomalo nervozni pred kraj utakmice, stekao se utisak da su pokusali izazvati incident na sto mi nismo nasjeli. Treba posebno istaci njihovog golmana u prvom poluvremenu koji je imao par dobrih odbrana i u nekoliko navrata je uspio spasiti svoj gol kad se nasao oci u oci sa nasim napadacima.
Na drugoj strani nas golman Islam nije imao posla u prvom poluvremenu, tek jedna parada za dusu i publiku, u drugom dijelu Denis na golu,ista slika , tek pokoji rijedak sut na nas gol.
Mi smo postigli 11 golova, mogli jos najmanje toliko ali i pokazali da je fudbal najljepsi kad se igra jednostavno i “na prvu”.
Za igraca utakmice cemo odabrati Agnesa koji je bio pravi motor ekipe i za kojeg protivnik nije imao rjesenja a moramo naglasiti da nije bilo slabog mjesta u ekipi.
Ako pogledamo statistiku ove sezone primili smo samo 9 golova u 5 utakmica sto je u prosjeku manje od dva gola po mecu.
Postigli smo 54 gola, u prosjeku skoro 11 po mecu dok je nas naveci konkurent ove sezone u pet utakmica dao jedan gol manje a primio 22 gola.
Obzirom da se necemo sresti sa njima ove sezone, voljom zrijeba ili vlasnika dvorane, gol razlika je vrlo bitna i trenutno imamo poprilicnu prednost.
Sve ovo govori da cemo biti u top formi za turnir bosanske dijaspore u Atlanti krajem maja. Nije tajna da imamo velike ambicije na tom turniru i da cemo uz pomoc nasih navijaca, od kojih je veliki broj vec potvrdio odlazak, uspjesno predstaviti nasu malu zajednicu iz Houstona.

13 Comments:

Blogger Sandokan said...

I ja bih se slozio da je Age bio pravo dobar veceras. Vidi se na Agetu da ulazi u pravu formu pred turnir u atlanti. Vedo je bio malo umoran ali opet kljucni igrac na terenu. Islam i dalje najbolji strijelac ekipe.

11:18 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Mozemo li se i mi prijaviti za Atlantu?

BEHARI

7:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Moze te.

7:37 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ali u malo sutra

7:38 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Behari mozete se vi prijavit al ako tamo budete dizali tri prsta na utakmici ima da vas asfaltiraju sa zemljom.

7:56 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ohohooo, znaci ne vodite Bojana Vukovica sa sobom? Tim mora biti "cist", bez dodataka.

8:11 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Kazu organizatori turnira u atlanti da ce uruciti poziv igracima behara za turnir,

Razlog: Fali im malih timova da igraju pred-utakmice prije pocetka utakmica velikih timova, kao sto je BOSNAE.

Samo naprijed behari, velika buducnost je pred vama, ali kad se BOSNAE penzijonise.

9:37 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bojan Vukovic nikad nebi digao tri prsta u facu nikom od svojih prijatelja iz postovanja i mi se ponosimo sto je on dio nase ekipe. Bojan je veci Bosanac i Hercegovac nego pola vas Behara.
A ako te bas interesuje Bojan ce vjerovatno i da ide na turnir.

10:01 AM

 
Anonymous Anonymous said...

zasto pocinje te opet ovu budalastinju.Prestani te molim vas radi ove djece koja idu na ovu stranicu.MOLIMO vas kao roditelji.

8:14 PM

 
Anonymous Anonymous said...

neka neko dadne beharima broj telefona od organizatora pa d bilo bi fino da tamo jedan derby odigramo!!

9:36 AM

 
Anonymous Anonymous said...

sranje,

9:57 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Na ovoj stranici zamolio bih da se uopce vise nepominje ime behari jer behar je vec podavno opao a i pisete koje kakve gluposti sto djeca pristalice velikog tima kao sto je BOSNAE netreba da citaju -VJERNI BOSANAC-.

11:16 AM

 
Anonymous Anonymous said...

y

11:34 PM

 

Post a Comment

<< Home