Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, August 13, 2007

Novo Od Mostar Sevdah Reunion feat. Fevzija - Cije je Ono Djevojce



Mostar Sevdah Reunion je izdao i prvi single sa novog albuma Caffe Sevdah. Ovaj popularni kultni ansambl koji je poznat po svojim preradama sevdalinki nam se predstavlja u novom sastavu. Prije svega tu su dva pojacanja iz Visokog, a radi se o sevdaliji Fevziji Sarajlicu - Fevzi te popularnom klirenetisti Sead Pasicu - Paji. Zatim i Gabrijelom Prusinom- klavir i harmonika i basistom Markom Jakovljevićem.

Uz njih, tu su i Senad Trnovac - jedan od najboljih muzičara bubnjara ex Yu, Suad Golić izuzetan vokal i nekadašnji član poznatog Mostarskog Behara, Elmedin Balalić-Titi - čovjek koji svojim glasom i harmonikom budi nostalgiju, Boris Lončar - izuzetan violinista i expert klasične muzike.

Novo otkriće Dragog Šestića je Nermin Alukić- Čerkez, iz Prijedora, koji u svojim glasnim žicama nosi izvornu interpretaciju sevdaha, nadahnutu i ličnim emocijama, koje se prepoznaju već na prvo slušanje.
CD sadrži 11 kompozicija, a izašao je u Holandiji u izdanju Snail Publishing 2007. Također se može naći u prodaji i u BiH.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

f

2:03 AM

 
Anonymous Anonymous said...

I ja kazem!

11:15 AM

 

Post a Comment

<< Home