Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, August 06, 2007

Bosnae - Knust SBO 9:5; Bosnae Ponovo Nadigrala Rivala

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Igraci FC Bosnae su odlicno odpoceli novu sezonu, gdje su na samom pocetku imali teskog protivnika Knust SBO, koji se iz utakmice u utakmicu sve vise i vise pojacava sto se ti ce igrackog kadra. Na samom pocetku bili smo zaprepasteni kad smo vidili gomilu igraca koji su se zagrijavali sa druge strane. S nase strane, samo 3 igraca na klupi, bez Mirse P., Nedzada H., Mirse B., Ade, Denisa, Safeta...

Utakmicu je Bosnae otvorila dobro, igrajuci cvrsto i sigurno u odbrani te sigurnim i dugim napadima prijetila Knustu. Knust je prvi dosao u vodstvo ali je Bosnae brzo izjednacila prekrasnim golom Emira Sijercica kada je vanjskim dijelom noge sutirao i pogodio same raslje gola, a golman je pri tom ostao nepomican. Samo nekoliko napada kasnije Adis sutem sa desne strane pogada lijevi ugao gola i to je 2-1. Na samom pocetku igraci Bosnae su napravili cak 4 prekrsaja, ali poslije toga veoma disciplinovanom igrom do samog kraja nije napravljen ni jedan prekrsaj. Posljednji prekrsaj je bio dosudzen jednom sudijskom greskom te zbog prigovora na to Eldin dobiva crveni karton, sto je u tom trenutku zabrinuo ekipu i navijace jer ostajemo sa samo 2 odbranbena igraca. S druge strane isfrustrirani igraci Knusta su redali preskrsaje sve u grubljem i grubljem izdanju. Iako uspijevaju doci do izjednacenja, Bosne vrlo brzo preuzima vodstvo i to preko penala koji izvodi nepromasivi Vedo i to je 3-2, a zatim isti igrac u svom stilu sa lijeve strane probija te pogadza suprotni ugao gola i to je 4-2.
U drugom poluvremenu Knust postize jos jedan gol za 4-3 ali to je bio posljednji trzaj ranjenog lava, jer Bosnae prelazi u totalnu ofanzivu o povecava rezultat na 8-3. Ovu seriju golova mozemo okarakterisati kao plod dobrih pasova i akcija koje su vecinom zavrsavale sa Nedzadom Dzozlicem koji je prislanjao loptu u mrezu knusta. I na kraju jos jedan penal koji sigurno i smireno izvodi Nihad i zatim i konacnih 9-5.
Igraci Knusta na samom kraju pokusavaju da isprovociraju nasu ekipu grubim, namjernim i nepotrebnim faulima (iz kojih su sami oni izvlacili deblji kraj pa vjerovatno i prouzrokovalo vecu frustraciju). Na samom kraju su cak i uvredama i na neprofesionalan nacin pokusali da isprovociraju sampione, sto im nije krenulo za rukom.
U sljedecem mecu ce ponovo doci do promjena u igrackom sastavu jer se braca Sijercici vracaju na fakultet, a tu nece biti ni Adisa za sljedeci mec, ali se zato vracaju neki igraci koji nisu bili tu u utakmici protiv Knusta.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Evo nova sezona je započela da nemože bolje. Svak čast ekipi koja i ja sa veoma kratkom klupom i pored standardno nenaklonjenog ˝Boba˝ pregazila gladni i zedni KNUTS. Velicina ove ekipe je po ko zna koji put potvrđena. KNUTS-ov post se i dalje nastavlja, a Bosnae nastavlja sampionski hod. Bravo majstori.
Ja sam nestrpljivo cekao da doznam rezultat pa su mi Nino i Juso javili odmah poslije utakmice, pa se i na sunčanom Jadranu slavila ova pobjeda.
Vidimo se za par dana.
Dokare iz Splita

10:41 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Jedna od boljih utakmica sto smo odigrali u zadnjih par sezona.
Prvo plouvrijeme smo igrali protiv Knust-a i protiv sudije. U prvom poluvremenu smo igrali sa igracem manje citavih sedam minuta i primili samo jedan gol. Sudija je pokusao da nas izbaci iz takta, kad je vidio da nismo nasjeli i on je promijenio plocu i drugo poluvrijeme sudio korektno.
Mi smo igrali cvrsto i discplinovano, ispostovali dogovor i pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje.

12:16 PM

 
Anonymous Anonymous said...

adise jeli to je nepripadam vise tom timu?

6:15 PM

 
Blogger Sandokan said...

nepripadas. A ko si ti?

9:08 AM

 

Post a Comment

<< Home