Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, January 30, 2007

Izvjestaj: Bosnae - Blue Lightning 9:4



Nakon sest sedmica pauze, svih mogucih praznika i bezbroj derneka pocinjemo novu sezonu na novoj lokaciji, ovaj put na Southwest-u. Dvije utakmice u dva dana, subota i nedjelja, kasne nocne utakmice, duga pauza, novi veci teren, tvrdja podloga, manjak treninga i utakmica u toku pauze bili su razlog za laganu nervozu.
Ispostavilo se da razloga za nervozu nije trebalo biti, igrali smo vrlo dobro protiv solidnih ekipa.
Poceli smo utakmicu dosta nervozno, protivnik je vodio 1:0, pa 4:3 da bi poluvrijeme zavrsilo 4:4.
Osjetilo se neigranje Ade koji se lakse povrijedio na prvoj utakmici i Adisa na sredini terena pa nam je odbrana olako primila cetiri gola u prvom dijelu.
Treba reci da je protivnicka ekipa mlada i brza i da su odigrali jako dobro u prvom dijelu.
Drugi dio je u potpunosti pripao nama, sama cinjenica da nismo primili gol u drugom dijelu sve govori.
Jedna lijepa tradicija se nastavlja i u ovoj sali, naime nas golman Islam je na ovoj utakmici odbranio dva penala i ostao nesavladiv sa bijele tacke.
Igra dobra, tecna, kratkih pasova, dosta presjecenih lopti u odbrani, agresivna na momente, ostra ali ne i gruba. Sudija dobar, odlucan, ne dozvoljava ni najmanji prigovor, strogo se drzi pravila, s razlogom pokazao dosta plavih kartona.
Epitet igraca utakmice nosi Agnes koji je postigao cetiri gola, prvi je posebno lijep kad je zakucao loptu od precku u gol. Bio je to onaj stari, dobri Age koji melje i bori se k’o lav. Dobru utakmicu je pruzio Nedzad, koji je odigrao vrlo cvrsto i sigurno u odbrani,
Juso, Mirso i Denis su takodje solidno odigrali, njihova je velika zasluga sto nismo primili gol u drugom dijelu.
Golove su dali: Agnes 4, Vedo 2, Safet 2 i Nino1.
Sljedeca utakmica je u cetvrtak protiv najbolje ekipe u ovoj diviziji, nadam se da cemo imati podrsku vjernih navijaca i da cemo nastaviti pobjednicki niz.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

vidis sefe da ping pong nije skodio, naprotiv skakali smo k'o kengur sivi
nego ima li ko za partiju veceras?

2:56 PM

 
Anonymous Anonymous said...

bosnae je najbolji indoor tim u houstonu,u koju god ligu odu imaju dva najbolja igraca te lige i tog indoora! VEDO I AGNES.oni su tako dobar tandem da mogu u svakoj utakmici podici nivo igre i razvalit protivnika ma kako on kvalitetan bio!!odbrana i iskusni igraci igraju na visokom nivou,tako da se druga polovica tima uklopi sa dva fantasticna igraca,i onda su nepobjedljivi!!stvarno ste najbolji idoor tim u ovom gradu!!! svaka cast

8:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ma Bosnae ima najbolje navijace :)

8:30 AM

 
Anonymous Anonymous said...

E svaka cast Bosanci. Gdje god idete vi samo pobjedujete. Ma bolan nemore niko sa vama.Ma vi ste najbolji.

10:12 AM

 

Post a Comment

<< Home