Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, May 15, 2006

Bosnae - Pioneers 12:6



Bosnae je ubiljezila novu pobjedu ove sezone i to protiv vrlo slabe ekipe Pioneers. Za igrace Bosnae ovo je bio jedan laksi trening, a sam rezult nepredstavlja realnost dominantnosti igraca Bosnae na terenu. Interesantno je samo da su Pioneers prvi poveli, medjutim uskoro Adis poravnava rezultat. Sinoc se je posebno istakao Hadzajlic, ali ovoga puta onaj stariji. On je bio taj koji je povisio rezultat na 2:1 nakon sto je jednim preciznim sutem pogodio unutrasnji dio stative a zatim i mrezu golmana "Pionira". Emir Sijercic se je takodje iskazao sa 2 postignuta gola, a jedan od njih postignut nakon sto se je Emir prosetao kroz odbranu Pionira a zatim zajedno sa loptom dosao do gol linije. Majstorskim dodavanjima i zavrsnicama posebno treba spomenuti tandem Nedzad - Nihad - Safet, koji su onaku iskusno i majstorski redali pasove dok lopta nezavrsi u golu.
Naravno nisu izostale ni majstorije mladjeg Hadzajlica tj. Vedada koji se je odlucio da nedaje gol taj dan, pa je zauzvrat zabavljao navijace svojem fintama. Naravno Adine i Agetove bombe i su i sinoc odvaljivale daske oko gola golmana Pionira, a imali smo priliku i vdjeti Jusu u svojim solo akcijama.
Medjutim najbolji dio utakmice je kad golman Islam mijenja pozicije sa Vedadom, te onako golmanski u napadu postize 2 gola. Naravno obadva su bila ispracena gromoglasnim ovacijama.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home