Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, May 08, 2006

Bosnae - Behar 6:2



Prodje jos jedan veliki, sve manje, ali vjerovatno i posljednji derbi izmedju Bosnae i Behara. Ovo je bio treci pokusaj Behara da uspiju ono sto su naumili a to je da pobjede momke u dresu sa jedinim grbom. Medjutim i ovoga puta Bosnae je bila pobjednik, samo sto je ovoga puta to bilo mnogo lakse. I sto je najzalosnije sto su se Behara najverovatnije oprostili od lige na najlosiji nacin.
U pocetnom sastavu za Bosnae su igrali Islam, Adnan K., Juso, Bojan V., Agnes, Vedad dok su u sastavu Behara zapoceli Bojan M., Bobo, Nebojsa, Zoran, Anel i Dubravko. Rezervni igraci Bosnae su bili: Emir T., Emir S., Adis, Nedzad, Nihad i Safet (Denis i Mirsad su pauzirali). Rezervni igraci Behara: Rodrigo, Senad, Nisvet, Sadmir, Armin.
Utakmica je pocela izuzetno napeta, i ovoga puta je to bila fizicka igra obe ekipe. Ocigledno bilo da je sinocni recept behara za utakmicu bila gruba igra i veliki broj faula, sto ce se kasnije odraziti kontra-produktivno za njih. Prvi koji dolaze u vodstvo i ovoga puta je ekipa Bosnae i to preko koga drugog nego ZVIJEZDE sinocnje utakmice Vedada Hadzajlica koji bjezi odbrani Behara i na pas Emira Sijercica salje loptu pored golmana Bojana.
Behari uskoro prave i 6 faul a tj. i automatski penal koji izvodi Safa ali mladi golmana Behara odlicno brani. U nastavku nakon greske odbrane Bosnae, Behari poravnaju rezultat preko Rodriga.
U toku izvodjenja jednog slobodnog udarca, Vedad primjecuje nesmotrenost odbrane Behara i postize pogodak za nekih 15ak metara od gola. Do kraja prvog poluvremena Bosnae ima sansu da izvodi jos jedan penal ali ovoga puta Vedad sigurno zaobilazi Bojana i salje loptu u mrezu, te ljubeci dres slavi svoj hat-trick.
Pred kraj prvog poluvremena Behari postizu pogodak, ali zbog igranja na zemlji (dvoransko/indoor pravilo) gol nije priznat.
U drugom poluvremenu se i dalje nastavlja fenomenalna igra Bosnae. Islam salje jednu dugu loptu na Vedada koji iskusnim potezom zaobilazi Dubravka koji samo pogledom prati Vedada koji salje Bojana u jednu stranu a loptu u drugu i time postize svoj cetvrti gol na utakmici.
Behari smanjuju rezultat samo minutu kasnije, majstorijom Zorana koji sa nekih 20ak metara od gola pokadja same raslje. Nije dugo trebalo i da vidimo jos jednu majstoriju Vedada koji nakon jednog driblinga kroz odbranu Behara sutira na gol, lopta pogadza precku, odbija se od pod i ulazi u gol Behara. To je bio peti po redu gol sinocnjeg golgetera. Do ovog rezultata Behari su imali 2 penala ali ni jedan put nisu savladali sjanog Islama. Prvo je odbranio Anelu a zatim i Dubravku.
Konacan rezultat postavlja Adnan Kavazovic koji postize ako ne i najljepsi pogodak na utakmici, kada na dodavanje Agnesa prilijeca i ona iz okreta u stranu zabija loptu u mrezu golmana Behara.
Pri rezultatu 6:2 Bosnae treba da izvodi Penal, loptu uzima golman Islam ali na klupi Behara se desava neka guzva i dolazi do fizickog obracuna jednog od igraca Behara i jednog od sudija. Nakon sto se guzva nije smirila Sudija prekida utakmicu i sa 10 minuta do kraja Bosnae slavi i trecu pobjedu protiv Behara.
Do sada su odigrana 3 derbija izmedju Behara i Bosnae, i Bosnae je bila pobjedik sve 3 puta i to rezultatima (15:7, 5:3, 6:2).
Nazalost nakon ovog incidenta izmedju Behara i Sudijskog osoblja, sumnjamo da ce Beharima vise bit dozvoljeno da igraju. To je jedna velika steta jer je ovo uistinu postao jedan veliki derbi.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

BEHARI SU IZBACENI IZ LIGE A NOVI TIM LOS MISMOS JE UBACEN.
SRETNO BOSNAE

6:39 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

3:26 AM

 

Post a Comment

<< Home