Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, April 03, 2006

Bosnae - Behar 5:3 Izvjestaj



Sinoc je odigran jos jedan istinski derbi, veliki spektakl, i mec vrijedan onakve posjete kakva je bila. Utakmicu je posmatrao veliki broj gledalaca, mogu slobodno reci da su tribine bile ispunjene do posljednjeg mjesta. A samo koliko je ovaj mec privukao paznju, pokazuje da su utakmicu dosli gledati ne samo navijaci i jednog i drugog tima, nego i navijaci drugih timova iz lige da bi vidili konacnog sampiona izmedju ova dva fudbalska diva.
Mec je bio vise nego napet, opcenito se igrala cvrsta i agresivna igra, a oba tima su se ispocetka skocentrisala na odbranu. Nakon ispitivanja snaga, polako su oba tima pocela igrati ofanzivnije, a prvi igrac koji je pobjegao odbrani bio je Bojan Vukovic nakon sto je po desnoj strani prosunjao se odbrani Behara, te nakon odlicnog pasa poslao i loptu u mrezu iza ledza njegov imenjaka u drugom timu.
Behara istog trena prelaze u ofanzivu i izjednacuju rezultat nakon sto ovoga puta Dubravko po lijevoj strani bjezi igracima Bosnae. Sredinom drugog poluvremena, obe ekipe ispunjavaju svoju kvotu preksaja tako da je doslo i vrijeme da izvedu po jedan penal. Prvo je na red dosla Bosnae, pa je opet heroj bio Bojan Vukovic, koji lezerno i iskusno matira opet svog imenjaka Muranovica. Brzo zatim i Behari iskoristavaju svoju sansu iz penala, a strijelac je Anel.
Pri rezultatom 2-2,dolazi opet do one cvrste i oprezne igri, te se je ovaj rezultat odrzao sve do drugogo poluvremena. Ponovo slijedi serija faula, pa do penala ovoga puta dolazi prvi Behari. Opet izvodi Anel, ali ovoga puta neuspjeva da savlada iskusnog golmana Islama. Samo nekoliko minuta kasnije, Bosnae dobiva penal; Izvodi ga Vedad, te majstorski zaobilazi golmana i pogadja mrezu Behara. Na tribinama i terenu slijedi erupcija odusevljenja, naravno ljubljenje najdrazeg dresa i grba na njemu a rezultat na semaforu glasi 3:2 za Bosnae. U ovom trenutku Behari napadaju ali su sve nemocniji, herojskom borbom Bosnae cuva rezultat te iz opasnih kontri ugrozava gol Behara, koji u nekoliko navrata spasava sinoc izvanredni Bojan Muranovic.
12 minuta do kraja u prilici se je nasao Safet, koji onako iskusno na sebe navlaci nekoliko igraca Behara te uposljava otvorenog Emira koji bez greske salje loptu u mrezu a zatim naravno trci da podjeli radost sa svojim suigracima. Gol odluke moze se reci je pao samo nekoliko minuta kasnije kada Agnes prolazi po desnoj strane te sa velike udaljenosti jednim gromojakim udarcem dere mrezu Behara i postavlja rezultat na semaforu 5:2. Trunku nade Beharima vraca Nebojsa nakon sto iz jednog fizickog duela izlazi kao pobjednik te jakim sutem smanjuje prednost Bosnae. U zadnje 3 minute utakmice, sudija daje dva kartona igracima Bosnae, te tako tim u plavom posljednje minute utakmice igra sa svega 3 igraca na terenu, medjutim opet herojskom borbom nedozvoljavaju Beharima da postignu gol.

Sta reci nego da u ekipi Bosnae sinoc nije bilo igraca utakmice, svi su igrali kao lavovi i svi su ostavili dusu na terenu. Pobjedilo je srce Bosansko-Hercegovacko, zeljni pobjede, zeljni slavlja, a puno prkosa. Ekipa Behara sazluzuje svaku pohvalu za dobru igru. Behari su dokazali da su jedna vrlo kvalitetna i borbena ekipa, i koji su jedina ekipa u ovoj ligi koja moze donekle da parira Sampionima.

Poslije utakmice igraci Bosnae su Sampionskom pjesmom proslavili drugu za redom sampionsku titulu, a tu nije manjkala ni zaztava s ljiljanima a ni sampionski sampanjac.
HAJMO BOSNO! HAJMO SAMPIONI!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home