Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, March 27, 2006

Fudbal: Bosnae Napokon Porazena

Image hosting by Photobucket

Bosnae - Cosmos 6:8
Nakon 14 uzastopnih pobjeda, ekipa Bosnae je napokon pretrpila poraz. Na pocetku same utakmice se je mogao ocekivati ovakav ishod. Ekipa Bosnae je usla u mec bez ponajboljih igraca golmana Islama, te napadaca Agnesa, dok je jedan od vodja ekipe Vedo igrao sa povredom. S druge strane ekipa Cosmosa je pojacana igracima iz prve lige dosla da nanese poraz nasoj ekipi. Pojavili su se sa 15ak igraca, sto samo govori o tome koliko su zeljeli ovu pobjedu. Sta vise Bosnae je herojski odigrala prvo poluvrijeme i cak su vodili rezultatom od 6-2. Medjutim u drugom poluvremenu, osjeti se iscrpljenost na igraca, i time i dolazi do pada u igri. To Cosmosi iskoristavaju na najbolji nacin i preokrecu rezultat u 8:2.

Behar - Copperfield 10-1
Iako su Behari rezultatski nadigrali ekipu Copperfielda, i ova je utakmica bila tvrdza nego sto rezultat govori. Copperfield je poveo i drzao nerjesen rezultat dugo vremena, ali isto tako doslo je do umora i pada u igri, sto su Behari na najbolji nacin iskoristili.

Mec Odluke
Sljedece nedjelje se igra odlucujuca utakmica izmedju Bosnae - Behar. U ovoj posljednjoj utakmici sezone ce se odluciti i sampion sezone. Iako je Bosnae kiksala u ovom kolu, taj poraz neznaci nista na konacan ishod protiv Behara, jer je Bosnae vec pobjedila Behare u drugom kolu. Znaci u posljednjem kolu Beharima odgovara samo pobjeda da bi bili sampioni, dok Bosnae postaje sampion u slucaju pobjede ili nerjesenog rezultata. Koliko nam je poznato Behari ce nastupiti vjerovatno u punom sastavu, dok su kod Bosnae upitni jos uvijek golman Islam, te Vedad koji vec duze vrijeme vuce povredu noge.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home