Blogger i forum raje iz Houstona!

Friday, November 04, 2005

Semir Osmanagic se Vraca u HoustonNa zasluzeni odmor svojoj kuci u Housotnu u subotu bi se trebao da vrati nas sugradjanin, sada vec poznati istrazivac, Semir Osmanagic. Nakon sto je izdao knjigu o Bosanskoj Piramidi, Osmanagic je nastavio i sa daljim istraizvanjima na brdu Visocica iznad visokog ili mozda vec sada mozemo reci "Bosanskoj Piramidi Sunca." Naime nakon utvrdzenih strana brda, koje se u perfektom geografskom obliku podudaraju sa stranama svijet, i nakon zracnih snimaka utvrdzeno je da ovo brdo se podudara sa izgledima piramida.
Nakon kopova na vise strana "piramide" otkriveno je da sastav zemlje neodgovara okolici, te su odkriveni kameni blokovi, za koje gospodin Osmanagic tvrdi da su Stepenice Piramide. Na ravnom plato-u ispred piramide, izkopani su ogromni kameni blokovi, ustvari ploce koje se nalaze sirom cijele livade ipod koje Osmanagic tvrdi da se nalazi kameni plato.
Nastavak radova bi trebao da bude u proljece.
Za vise informacija i slika piramide posjetite sekciju u forumu houstonraje.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ma znao sam ja da se u nasoj brdovitoj Bosni mora nesto veliko sakrivati. Sve je to uredu ali odakle bas u Visokom?(naravno sala)

2:35 PM

 
Anonymous Anonymous said...

p

2:36 PM

 

Post a Comment

<< Home