Blogger i forum raje iz Houstona!

Wednesday, October 12, 2005

Reprezentacija BiH Porazena, ali Ponosna!


Iako je fudbalska reprezentacija BiH porazena od domacina SCG, jeftino primljenim golom u 7 minutu, moze se reci da smo kvalifikacije zavrsili s ponosom. U samom pocetku nasi igraci kao da su se prepali znacajnosti utakmice pa su pravili neke pocetnicke greske sto je i prouzrokovalo pogotkom ali i nekoliko ozbiljnih sansi za domacina. Medjutim u nastavku igre, pogotovu u drugom poluvremenu, nasi momci su stvorili pritisak na marakani kojim bi i najvece svjetske sile bile ponosni. Bartolovic, Beslija, Berberovic, Misimovic, danas mozda i najbolji igraci reprezentacije su natjerali domacina da se brane drugo poluvrijeme.
Reprezentacija BiH je osvojila jako 3 mjesto u ovoj grupi, izborila 3 jakonosnu grupu, ali ako nista i ogroman svjetski respekt za fudbal u ovoj drzavi. Vracamo se iz Beograda porazeni ali i podignute glave!

Svi mi Bosanci i Hercegovci bili u zemlji bili ovdje u dijaspori, bili Bosnjaci, Srbi ili Hrvati trebamo se ponositi ovom reprezentacijom i zemlju koju oni predstavljaju, ako nista ja sam bio ponosan da vidim da se jedan i Ninoslav Milenkovic i Mirsad Beslija i Mladen Bartolovic bore za jednu zemlju, jednu i jedinu multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Ova reprezentacija je dokaz da oni koji su svoje snove provodili od 92 do 95 nisu pobjedili i da ova zemlja zivi i postoji onakva kakva je i zamisljena Jedinstvena i Multinacionalna pa cak to i smetalo nekom procentu BH stanovnistva koja jos uvjek zivi u zabludi da je "Bijeljina dio Srbije" kako je glasio jedan od transparenata na Marakani danas.

Uvjek su uz tebe BH Fanaticosi - Houston
VOLIMO TE BOSNO i HERCEGOVINO!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home