Blogger i forum raje iz Houstona!

Wednesday, June 15, 2005

Pisac iz Houstona Sve Poznatiji



Kao sto je poznato Semir Osmanagic, pisac alternativne historije koji zivi i radi u Houstonu, je nedavno objavio drugi ciklus svojih knjiga. Imao sam priliku da porazgovaram sa gospodinom Osmanagicem o njegovim utiscima sa promocije te o planovima za sljedece izdanje.

Promocija drugog ciklusa knjiga je prosao uspjesno. Interesantno je da osim velikog broja posjetilaca na promociji knjiga u Sarajevu, veliko interesovanje je zavladalo i za vrijeme promocije u Zenici. Samo kolko je cijenjen rad Semira Osmanagica pokazuju i javni mediji koji su pored ostalih promocija izdvojili upravo njegovu. Stavise ako ste tragali na netu, mogli ste na mnogim portalima poput sarajevo-x.com ili www.saray.net upravo procitati o promociji ovih knjiga.

Za vrijeme boravka u Bosni I Hercegovini, gospodin Osmanagic je iskoristio to vrijeme i da posjeti neka mjesta i objekte koji su misterije za tamosnje historicare. Nakon nekoliko vaznih razgovora za lokalnim historicarima, nas sugradzanin je nadosao na neke korisne ideje i prijedloge. Prije svega imao sam priliku da se uvjerim o nekim dokazima o postojanju civilizacije na ovim prostorima daleko prije nego sto se to sugestira. Stavise neke stvari na koje je gospodin Osmanagic nadosao upucuju nas na to da su na ovim prostorima nekada postojale i piramide. Bilo kako bilo sve ovo nam sugestira da sljedeci ciklus knjiga bi upravo mogao da budu alternativna objasnjenja misterija Bosne i Hercegovine. A poznavajuci njegov raniji rad mozemo da ocekujemo jos mnostvo interesantnih i sokantnih podataka uporedjujuci sa ustanovljenom historijom koja nam je dostupna danas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home