Blogger i forum raje iz Houstona!

Thursday, May 19, 2005

U Sarajevu Prvi Sastanak Republike Titoslavije

Interesantno!


Na dan 25. maja 2005. godine, koji se u bivšoj Jugoslaviji slavio kao Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita, Udruženje građana "Mirovna akcija humanista" iz Rakovice kod Sarajeva proglasit će "Republiku Titoslaviju".

Za razliku od onih stvarnih administrativnih granica, republika Titoslavija nije omeđena nikakvim teritorijalnim granicama. "Mi uopće ne mistificiramo njegovu ličnost. Želimo samo reafirmirati njegove ideje i vizije za koje se cijelog života borio".

pojasnio je u izjavi Dnevnom avazu Jezdimir Milošević, čuvar pečata Titoslavije, i naveo da se glavni grad te republike nalazi u srcima svih njezinih državljana. Sve je simbolički napravljeno, ali mi imamo ozbiljne planove-dodaje Milošević.

"Rođenje" Republike Titoslavije i njenog Ustava na Dan mladosti ima posebnu simboliku, koju će znati prepoznati svi oni kojima je život i djelo Josipa Broza Tita trajna inspiracija»-navodi se na web adresi Titoslavije gdje se također mogu i pronaći i drugi zanimljivi podaci, poput onih o Ustavu, dužnostima, grbu.

www.titoslavija.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home