Blogger i forum raje iz Houstona!

Wednesday, May 16, 2007

Adela Duliman Miss BiH USA za 2007



Sinoć je St. Louisu još jednom pripala čast da ugosti najljepše djevojke bh. dijaspore u Americi. U maratonskoj ceremoniji izbora za Miss BiH USA za 2007. godinu, i od ukupno 17 učesnica, titulu najljepše je ponijela Adela Đuliman.



Na samom početku programa, publici se predstavilo Bosansko kolo - folklorna grupa iz St. Louisa. Lijepo obučeni momci i djevojke su tradicionalnim bosanskim plesovima zabavljali sinošnje goste, od kojih su mnogi došli iz drugih gradova Amerike da bodre svoje favorite.

A onda je usljedilo predstavljanje ljepotica. U prvom krugu djevojke su na 'modnu pistu' izašle u neobaveznoj odjeći. U drugoj rundi su se predstavile u večernjim haljinama, a u trećoj su dobile šansu da odgovore na već pripremljena pitanja koja su slučajnim izborom izvlačena iz koverata.

Na kraju je, kao što je već ranije spomenuto, titulu najljepše ponijela Adela Đuliman. Prva pratilja je bila Amila Trnovac, a druga pratilja je naša Alma Mulalić (St. Louis), koja je takođe bila najljepša po izboru publike. Zanimljivo je napomenuti da su u borbi za prvo mjesto nakon prvog kruga glasanja identičan broj poena imale Adela i Amila, tako da je pobjednicu odlučio jedan od sudija, Tony Galavin. Nakon kraćeg hoda i po jednog postavljenog pitanja, Tony je odlučio titulu pobjednice dati Adeli, dok je Amili pripala titula prve pratilje. Tijaru je Adeli Džuliman svečano uručila Nela Miloš, Miss BiH USA za 2006. godinu. Od drugih nagrada bitno je izdvojiti Miss šarma - Aldijana Rahmanović, Miss prijateljstva - Narcisa Duratović, itd.

Listu sudija je činilo 7 osoba. Šest od njih su bili Amerikanci, dok je jedini bosanski sudija bila Džana Rakanović - nositeljica titule prve pratilje u izboru održanom prošle godine. Od drugih ličnosti sa sudijske liste bitno je spomenuti Tonyja Taylora, predsjednika kompanije Toni's International Models, Tonyja Galavina, trenera fudbalskog kluba St. Louis Linos, pa onda Roberta Portera, predstavnika gradskih vlasti St. Louisa, itd.

I tako, osim na momente prejakog ozvučenja, ceremoniju je takođe obilježilo i ekstremno-dugo trajanje. Program je počeo u 8pm, da bi se Miss BiH USA proglasila tek nešto iza 2am. Iako je na trenutke veliki broj posjetitelja plesao na podijumu, bilo je i onih koji su svoje negodovanje predugačkih 'muzičkih pauza' izrazili napuštanjem sale prije oficijelnog završetka ceremonije. Program je, zajedno sa Fadilom Bradarićem, vodila Merima Zolj - voditeljica radio programa Sabah sa Merimom i Zoranom, a muzikom su publiku zabavljali Mensur i Fiko.

Izvor: stlraja.com

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lepo, lepo, svaka mladost je lepa.
Steta sto najlepsa Hjustoncanka ne moze da se takmici jer je vec udata.

3:43 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Eh ako ovu temu okrenemo na politiku onda smo bas mocni :)

7:16 PM

 
Anonymous Anonymous said...

zasto da ne, to je najlakse. Koje je ona nacionalnosti i gdje je ona bila u ratu? hehe

1:50 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Jos jedan dokaz da su najljepse djevojke u BiH Mostarke.

:-)

8:09 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Adela Đuliman je jedna od rijetkih cura koju krasi osim ljepote i inteligencija i prije svega skromnost.Znam je još kao bebu,bila je cijeli rat u BIH i sa starcima otišla u SAD tek početkom 2002. Svaka joj čast, čestitam Adela!

2:05 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Adela je lijepa jer je Đuliman!!!

2:05 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Imao sam priliku da Adelu licno upoznam na ljeto 2007 godine i uvjerio se koliko je djevojka inteligentna, prijatna, vesela i lijepa.
Cestitam Adela:).

10:29 PM

 

Post a Comment

<< Home