Blogger i forum raje iz Houstona!

Monday, June 11, 2007

Bosnae - Chealse 7:4



Sinoc je Bosnae imala izuzetno tesku utakmicu u kojoj za protivnika imala Chelsea, koji je u stvari bio reprezentacija sastavljena od ponajbojljih igraca koji su se mogli sakupiti u ovoj dvorani. Sama ta cinjenica govori kolika je bila zelja da se Bosnae porazi. Mali Son je izgleda temeljito pripremao ekipu za ovu priliku. Sa dolaskom Emira Sijercica Bosnae je bila kompletna i spremna za okrsaj. Tribine su bile pune i "stage" za pravi derbi je bio postavljen. Utakmica je pocela sigurno sa nase strane i nakon nekoliko minuta Age majstorski hvata protivnickog golamana na krivoj nozi i gotovo ispred svoga gola dovodi Bosnae u vodstvo. Bosnae demonstrira prepoznatljivu i brzu igru sa brzim kontrama preko Eldina i Emira Sijercica stavlja protivnika na muke. Poslije jedne brze akcije Agnes topovskim udarcem pogadja protivnicku mrezu dovodi Bosnae u vodstvo od 2:0. Bosnae je imala jos par lijepih prilika koje ne zavrsavaju pogotkom, dok na drugoj strani Chelsea koristi jednu malu neopreznost nase odbrane i iz kornera smanjuje nase vodstvo. Bosnae nastavlja sa sigurnom igrom ido kraja prvog poluvremena Eldin dovodi Bosnae u vodstvo od 3:1 pogotkom iz penala. Drugo poluvrijeme Bosnae pocinje sa nesto sporijom postavom te tako ostavlja dosta prostora protivniku koje preuzima inicijativu i pocinje da bombarduje nas gol. U tim trenucima nas golman Islam je jos jednom pokazao zasto je deleko najbpolji golman.
Odbranio je cetiri do pet teskih udaraca ali Bosnae odbrana nije bila dovoljno koncentrisana i poslije tri uzastopne odbrane od strane Islama, lopta se nekako ukotrljala u gol. Nekoliko minuta poslije Chelsea izjednacuje iz penala. Bosnae ponovo uvodi najbolji tim na teren i ubacuje u petu brzinu te preuzima stvari u svoje ruke. Agnes jednim topovskim udarcem dovodi Bosnae u vodstvo od 4:3. Bosnae nastavlja dominaciju i preko brzih i lijepih akcija u rezije Vede, Eldina i Emira, iz koje Vedo majstorskim lobom dovodi Bosnae u vodstvo 5:3.
Bosnae nastavlja sa sigurnom igrom te Agnes dovodi svoj tim u vodstvo od 6:3. Protivnik je vec pomalo nemocan i pokusava da nesto promijeni sa stihijskim napadima ali to otvara dosta prostora za nase kontre iz jedno od kojih poslije majstorske akcije Emira, Ageta, Eldina i Vede, Vedo postize jos jedan krasan pogodak i to je 7:4. Bosnae je imala i penal u zadnjoj minuti koji nije iskoristen, tako da je vodstvo moglo biti i vece.
Bila ke to odlicna utakmica u kojoj su gledaoci imali sta da vide i uzivaju u majstorijama Bosnae. Agens je bio dominatna figura na terenu u svakoj fazi igre. U fazi odbrane bio je neprolazan i razbijao je sve napade protivnika. U fazi napada je bio nezaustavljiv i postigao 4 gola, sve bolji od boljeg.Agnesova forma je u usponu zadnjih mjesec i pol i on igra bolje iz utakmice u utakmicu. Treba istaci odlicne odbrane naseg golmana Islama koji je branio u vrhunskoj formi i donio veliku sigurnost u ovako vaznoj utakmici. Treba naglasiti odlicnu igru Eldina, EMira i Vede koji su prikazali svu ljepotu ove igre prelijepim akcijama i driblinzima.
Vedo je narucio "dimije" dvojici trojici igraca Chelsea provlaceci im loptu kroz "stisnute" noge. Ado i Juso su standardno bili odlicni u odbrani. Ostatak tima je imao skromniju minutazu.
Publika je ponovo bila nas sedmi igrac i bodrila nas gromoglasno tokom cijele utakmice.
Sadeta i Jagoda su sprintale uz ogradu i spominjale "familiju" sudiji i gracima koji su na momente startovali veoma grubo. Sve u svemu bilo je to jedno krasno nogometno vece.
Bosnae nastavlja svoj pobjednicki hod.


Izvjestaj dostavljen od jednog od igraca.

21 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Svaka cast majstori. Vedo @CO su ponovo odigreali skolsku utakmicu. Agnes je ovaj put briljirao. Golman je branio kao u najboljoj fomi.

10:57 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Svaka cast igracima prve postave ,Vedi, Agetu,Adi ,i braci Sijercic.Ova petorka je zasluzila vise od pohvale.

8:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Jest ovi drugi im i ne trebaju onda.

11:18 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Pa ko' bi onda galamio sa klupe?

11:47 AM

 
Anonymous Anonymous said...

svaka cast svakome u bosnae! ali golman i agnes su bili super!

11:51 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Sto je ovo super . Svaki cigo svoga konja fali.

12:27 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Nema t5u cigo i konji. Sto jest jest, Age igolman su fakat bili najbolji. I ostali su igraci bili dobsri, posebno prva postava odigrali odlicno ali ova dvojica su bili najbolji.

8:28 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Niko ne spominje Mirsu Bicakcica. Mirso odigra dobro timski. Udje odradi svoje podjeli nekoliko asistencija za nekoliko minuta i vani. Malo i korisno!

8:11 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Jos kad bi redovno dolazio na utakmice gdje bi mu bio kraj.
Mozda bi onda bilo:
Puno i korisno

9:20 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Proslu utakmicu je odigrala cijela ekipa Bosna,E od golmana do Mirse Pintola koji je ustupio svoje mjesto nekom od kolega i nasa vjerna publika nas sedmi igrac i nevalja puno isticati pojedine jer ovo je kolektiv neko zna vise a neko bogami jos vise nego su godine ucinile svoje.Sve u svemu bilo bi steta a nepomeniti da je Age odigrao tekmu zivota i ja mu cestitam i zelim jos ovakvih partija.Npisao najstandardniji igrac BOSNA,E

9:23 AM

 
Anonymous Anonymous said...

bicakcic? hahahaha kakav bicakcic.

10:38 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bicakcic jedini pravi profesionalni igrac uz Vedu koji je igrao indoor ostali amateri sa velikim srcem za Bosnu,e.

11:57 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Vedo je igrao u Hotshotsima i koliko ja znam za Gradinu je nastupio u vrijeme kad se ova takmicila u Premijer ligi BiH.

Islam je branio za Turbinu iz Jablanice dugo godina ali i one godine kad je Turbina bila u Premijer ligi.

Mirso Bicakcic igrao od Visocke Bosne, Sarajeva, sve do Maribora i sa Mariborom igrao u kup UEFA i postigao poznati gol protiv Atletico Madrida. Kasnije igrao i u Austriji.

Agnes Covic je igrao u podmlatku Sarajeva, ali upisao i nekoliko nastupa u prvom timu, igrao je u drugoligasima Radniku iz Hadzica i Unisu iz Vogosce. A postigao je i veliki transfer u Holandiju gdje je igrao godinu dana.

Ovi ostali su uglavnom igrali amaterske/skolske lige ali opet neki od tih liga nisu bas za odbaciti.

Neka me neko ispravi ako sam sta izostavio.

1:40 PM

 
Anonymous Anonymous said...

SANDOKAN, opet pocinju prozivati pojedince.

UKIDAJ I OVU TEMU

1:40 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Samo da iskoristim priliku i da pozdravim svog bivseg komsiju Adisa Ismica. Puno toplih pozdrava iz Visokog

Porodica Skopljak

2:33 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Vozdra Jasko. Javi mi se na bhsound@yahoo.com

Adis

2:43 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ove diskuije iznad su posve nepotrebne i irelevantne. Apsolutno je nebitno ko je gdje igrao. To je samo lijepa proslost i to treba ostaviti u sjecanju. Vaznije je da se igraci postave u sluzbu tima i odigraju najbolje sto mogu na pozicijama koje najvise odgovaraju timu i doprinesu uspjehu tima. Nemojmo dozvoliti da se pausalne ocjene i komentari izvuceni iz kontesta ubace izmedju igraca i tako naruse dobru timsku atmosferu. Bosnae ima fantastican pobjedonosni rekord i to samo za sebe govori o kvaliteti tima. Svako kome je imalo stalo do ovog time treba biti ponosan na uspjeh koji je ostvaren u relativno kratkom roku od 2 godine, kako na terenu tako i pored u drestvenom segmentu. Svaki igrac i navijac je dorinio tome uspjehu. Naravno kao i u svakoj zajednici, uvijek neko povuce vise i to je normaln. Mislim da se pojedinci uvijek istaknu za njihovo zalaganje i doprinos.
Znaci da podvucem: Volimo nas tim, postujmo sve igrace, svako ima svoju ulogu. Drugacije nema napretka i uspjeha.

9:55 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ma ja sam to naveo gdje je ko igrao samo da ljudi koji nisu upoznati znaju da nismo mi bas odjuce. U ekipi ima igraca koji imaju veoma respektabilnu fudbalsku karijeru. A cinjenica da i ovi ostali jednako konkurisu za mjesto u timu nam govori da u svakom igracu ima dovoljno kvaliteta.

Nase najvece oruzije uvjek jest i ostat ce nasa timska igra.

6:44 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ne kaki te svi i ne narusavaj te red u ekipi.
Vedo

11:39 AM

 
Anonymous Anonymous said...

reci im vedo.

sandokan

12:54 PM

 
Anonymous Anonymous said...

To Vedo care.

2:41 PM

 

Post a Comment

<< Home