Blogger i forum raje iz Houstona!

Tuesday, December 12, 2006

Bosnae - Knust SBO 7-3 Izvjestaj



Bili smo u pravu kad smo prognozirali da ce nam ekipa Knusta biti dostojan rival i da cemo vidjeti dobru i neizvjesnu utakmicu.
Veliki broj navijaca na obje strane, pune tribine, borbenosti i zara na pretek, sudija solidan, imao par previda, ali nije uticao na krajnji rezultat. Nekako je uspio svoje greske ravnomjerno raspodjeliti a stekao se utisak da je zaboravio kartone kod kuce, pa nije pokazao ni jedan a bilo je razloga za to.
Nasa igra je bila tipicna za utakmice odigrane u posljednje vrijeme, jedno poluvrijeme odigramo slabije, ispod nasih mogucnosti a u drugom se “probudimo” i sve dodje na svoje mjesto.
Ni ova utakmica nije bila izuzetak, prvo poluvrijeme nepovezana igra, manjak koncentracije u odbrani i pritisak ekipe Knusta na nasu zadnju liniju rezultiralo je njihovim vodjstvom od 3:2 na poluvremenu.
Treba izdvojiti Agnesa koji je u prvom dijelu odigrao odlicno, dok je Vedo bio apsolutno dominantan u drugom dijelu.
Pet golova i asistencija su dovoljni da ga proglasimo igracem utakmice, iako je dosao sa laksom povredom zabavljao je publiku golovima i driblinzima za sta je nagradjen skandiranjem sa tribina i klupe.
Treba li reci da Islam ponovo nije primio gol iz penala, treba imati dobro pamcenje pa se sjetiti kad se to zadnji put desilo.
Moramo pomenuti jos jedan detalj sa ove utakmice:
Safet daje loptu u for za Denisa koji u punom trku lijevicom pogadja mrezu nemocnog golmana za 5:3. Nakon toga vise nije bilo dileme oko pobjednika, a mladici iz ekipe Knusta ce imati priliku da pokusaju ponovo sljedece nedjelje da dodju do pobjede.
Nadamo se da cemo vidjeti veliki broj nasih vjernih navijaca na posljednjoj utakmici ove sezone i da zajedno proslavimo novu titulu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home