Blogger i forum raje iz Houstona!

Friday, October 06, 2006

Fudbal U-21: Ceska - BiH Uzivo!!!

12 minut. Izjednacena utakmica do sada, i nasi i cesi borbeni ko lavovi. BHFanaticos su tu, odjekuje pjesma BOSNOM BEHAR PROBEHARAO u sred Ceske.

20 min. Nakon kraceg pritiska Ceha, ponovo izjednacena igra na terenu. Nasi se i dalje krajnje borbeni u odbrani.

32 min. 1:0 za cehe, nasi su dobro pokrivali cijelo vrijeme, i prvi put kada je odbrana zaspala primili smo gol.

45 min. Kraj prvog poluvremena. Nasi iako bez sansi, osim iz kornera, dobro pariraju Cesima. Ako izdvojimo pogodak ceha, i jos jednu ozbiljnu sansu ni oni nisu nista vise postigli.

55 min. 1:1 Salihovic, igrac za kojeg godinama tvrdim da je jedan od nasih najboljih igraca, pogadza gol iz slobodnog udarca da nekih 25-30 metara po zemlji. SJAJAN POGODAK. IDEMO BOSNO!

71 min. 2:1 Iako su nasi cak i preuzeli blagu incijativu i imali jednu odlicnu sansu, Cesi su uspjeli da postignu gol nakon jedne vrlo sumnjive situacije. Naime Ceski igrac je odigrao loptu rukom u 16 metara, nakon cega postizu gol. Nasi protestuju ali sudija pokazuje na centar.

Kraj 2:1 U zadnjih 10 minuta dosta uzbudljivosti. Prvo su Cesi imali dobru sansu kada su pogodili precku a samo minut kasnije nasi u jednoj akciji redaju 2 stopostotne sanse, u kojoj Ibisevic ima otvoren sut na gol sa jendo 6 metara, ali na nesrecu jedan odbranbeni igrac Ceske blokira sut. Sve u svmu dobar rezultat mladih, na Kosevu ce biti dovoljna pobjeda od 1:0. Bice to zasigurno jedna dobra i neizvjesna utakmica.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home