Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, January 29, 2006

Fudbal: Bosnae - Mexico 16:10 **SAMPIONI**

Image hosting by Photobucket

Finalna utakmica ove sezone opravdala je u cijelosti epitet derbija koji je nosila. Atmosfera je bila na zavidnom nivou. Okupio se je toliki broj navijaca da su svi u sali bili zaprepasteni. Tokom cijele utakmice pjesma "Hajmo Bosno, Hajmo Hercegovino" se je cula u dvorani.
Na samom pocetku se je moglo primjetiti da ce to biti utakmica sa puno pogotaka. Vec na startu je postignut veliki broj golova ali na svu srecu u korist Bosnae. Iako su je Bosnae stvorila jednu izvjesnu prednost, Mexico je uspio da se odrzi u igri stigavsi plave na rezultat 7-5. Medjutim pocetkom drugog poluvremena Bosnae dize rezultat na 10-5 ali tada dolazi i do krize i panike u ekipi Bosnae koja je na trenutke se cinila i vise opasna nego sto ishod same utakmice pokazuje. Naime Mexico je stigao Bosnae cak na 1 razlike i to na rezultat 10-9. U tom trenutku nasi odigravaju nekoliko taktickih promjena, spusta se lopta na zemlju, i polako ali sigurno povecana je razlika na 6 golova razlike. Konacan rezultat je glasio 16-10.
Sljedece sedmice slijedi pauza, tako da ce navijaci i igraci proslaviti sampionsku titulu u parku. A sljedeca sezona pocinje vec za dvije sedmice, i utakmice se nastavljaju po starom terminu.
Slike sa utakmice:
Image hosting by Photobucket
Nasi najmladji navijaci u dresovima: Alisa i Anel

Image hosting by Photobucket
Iskusni "Trio" - Nino, Safa i Juso

Image hosting by Photobucket
Jedan dio tribine prekriven nasim vjernim navijacima

Image hosting by Photobucket
Safa i Agnes sa svojim #1 fanaticima

Image hosting by Photobucket
Alisa i Anel se zagrijaju sa igracima prije utakmice

0 Comments:

Post a Comment

<< Home