Blogger i forum raje iz Houstona!

Sunday, April 10, 2005

FC Bosna - Swiss Red Devils 7:6

Image hosted by Photobucket.com Ovo je zaista bila jedna utakmica za nezaborav. Dugo se vec ocekuje prva pobjeda FC Bosna, a s ovom pobjedom tim je usao u novu sezonu na velika vrata. Ne samo da je igra bila na nivou nego i sam imidz ekipe u sustini. Naime svi su na sebi imali nove Crveno-Crne dresove!

Sam pocetak utakmice je pripadao Crveno-Crnima. Nasi su od smaog pocetka napravili pritisak na gostujuci gol. Nakon jednog slobodnog udarca Bojan V. pronalazi otvorenog Adisa koji nesmetano postize pogodak. Poslije ovog dolazi do pada igri i nakon prepoznatljive nervoze u igri i nezamjenjive svadje Swiss Red Devils preuzimaju rezultat, i nasi momci gube 4:1.

Povratak Adnana u ekipu te dolazak novog igraca Estebana, vjerovatno i jeste bila dlaka koja je prevalila prednost na stranu Crveno-Crnih. Adnan postize 2 pogodka u svom prepoznatljivom "bombarderskom" stilu. Razlika se smanjivala ali brojni kartoni (cak su nasi igrali i sa 2 igraca menje u jednom trenutku) cine svoje.

Rezultat na pet minuta do kraja je glasio FC B - SRD 4:6. Prvo Bojan M. Brani penal izvrsnom intervencijom a neposredno poslije Omer asistira Estebanu koji majstorski iza ledza loptu salje u gol. Dva posljednja gola su bile majsotrije Bojana V, kojeg ovog dana nije htjeo go ali se isto nebi moglo reci i za asistencije. Naime prvo Asistira Peteru a potom i Estebanu i tek tako se rezultat mijenja iz 4:6 u 7:6 i sudija svira kraj. Ono malo gledalaca sto je doslo da prati nase momke su imali priliku da uzivaju i zaista kvalitetnoj i neizvjesnoj utakmici koja je dovela FC Bosnu na drugu poziciju na tabeli.

Danasnji sastav: 1.Bojan M.(golman) 19.Adnan 7.Peter 9.Adis 6.Esteban 10.Bojan V. 23.Jose 8.Nisvet 3.Omer 11.Costin 4.Gabriel

Strijelci: Adnan x2, Peter x2, Esteban x2, Adis x1.
Asistencije: Vecinom Bojan V.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home